Blauwe fonds

Het Blauwe fonds

Nalaten

Wilt u een verschil maken met uw erfenis?

Steun dan Het Blauwe Fonds. Het fonds is opgericht in 2007 door de founders met een missie: een betrouwbaar fonds oprichten om LHBTI-emancipatie te verbeteren en versterken. Nu zijn we ruim tien jaar verder.

Emancipatie heeft onderhoud nodig

Er is veel verbeterd in Nederland, maar we zijn er nog niet. Zelfs in ons land zien wij hoeveel werk er nog te doen is. Nog zoveel LHBTI’ers verlangen naar vrijheid en veiligheid. Emancipatie heeft constant onderhoud nodig, anders verslapt het. Wij vragen u daarom nadrukkelijk na te denken over de generatie LHBTI’ers na u. Wij willen dat zij in dezelfde vrijheid kunnen leven als u vandaag. U kunt daar iets aan doen in het hier en nu.

Door Het Blauwe Fonds in u testament te zetten weet u zeker dat u een bijdrage levert aan LHBTI-emancipatie. Samen kunnen wij toekomstige generaties een veilige en geaccepteerde omgeving bieden in Nederland, waarin ze openlijk en probleemloos zichzelf mogen en kunnen zijn. Door tastbare projecten te financieren die bijdragen aan LHBTI-emancipatie in Nederland.

Het Blauwe Fonds in uw testament?

Wilt u Het Blauwe Fonds opnemen in uw testament? Dat kan op twee manieren:

1. Erfstelling
U kunt Het Blauwe Fonds opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Het Blauwe Fonds ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf van te voren welk percentage dat is.

2. Legaat
Wilt u Het Blauwe Fonds niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen? Kies dan voor de optie legaat. Met een legaat bepaalt u hoeveel geld of welk goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan Het Blauwe Fonds.

Heeft u hier vragen over? Wij denken graag met u mee.

Schenken en de belastingdienst

Goede doelen zoals Het Blauwe Fonds zijn vrijgesteld van successierecht. Dit betekent dat er van het bedrag dat u schenkt niets naar de belastingdienst gaat. Uw gehele schenking komt dus ten goede aan belangrijke projecten.

ANBI status

Onze stichting heeft de ANBI-status. Dit betekent dat u ervan uit kunt gaan dat uw gift verantwoord besteed wordt en dat de stichting geen schenk- of erfbelasting hoeft te betalen. Het Blauwe Fonds heeft de ANBI status onder nr. 818610657.Leer meer over de ANBI-status.

Gegevens voor uw notaris

Stichting Het Blauwe Fonds
Rietlandterras 54, 1019 EW Amsterdam
Kamer van Koophandel 27307037
IBAN: NL67ABNA0620150521

Contact

Heeft u vragen over het opnemen van Het Blauwe Fonds in uw testament, neem dan gerust contact op met Brandon O’Dell (secretaris Het Blauwe Fonds) per mail.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met onze notaris.

 

twitter