Fiscale aftrekbaarheid

Het Blauwe Fonds heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling), onder nummer 818610657. U kunt daarom uw gift aan Het Blauwe Fonds aftrekken van de belasting. U betaalt dan minder belasting. Er geldt een aantal voorwaarden om van deze aftrek gebruik te mogen maken.

  1. Wilt u een gewone (eenmalige) gift doen? Bekijk dan hier de voorwaarden voor aftrek.
  2. Wilt u een periodieke gift doen? Bekijk dan hier de voorwaarden voor aftrek.

Bij een periodieke gift is er geen minimumbedrag voordat u dit mag aftrekken van de belasting. Zolang de gift maar voldoet aan de voorwaarden voor een periodieke gift.

Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met Het Blauwe Fonds. De Belastingdienst heeft een voorbeeldformulier gemaakt dat voor de meeste situaties geschikt is. U kunt dit formulier gebruiken om de overeenkomst met ons vast te leggen. Zo weten u en wij zeker dat uw overeenkomst voldoet aan de voorwaarden. Download hier de Belastingdienstovereenkomst. Of hier de door ons reeds ingevulde Overeenkomst Periodieke Gift.

Wilt u advies van een notaris? Dan kunnen wij u in contact brengen met onze huisnotaris.

Gegevens

Stichting Het Blauwe Fonds
Rietlandterras 54, 1019 EW Amsterdam
info@hetblauwefonds.nl
Kamer van Koophandel 27307037
IBAN: NL67ABNA0620150521
Het Blauwe Fonds heeft de ANBI status onder nr. 818610657

LGBTQ